Succesverhalen zijn er óók in tijden van crisis

Succesverhalen zijn er óók in tijden van crisis

22 april 2021 Uit Door Nieuws Online Magazine

Horecaondernemer maakt van nood een deugd. Dat Covid-19 een enorme impact heeft op onder andere de horeca en detailhandel, behoeft weinig toelichting. Gelukkig zijn er ook succesverhalen. Want waar deuren dichtgaan, openen soms ramen. Hoewel menig horecaondernemer het einde maar nauwelijks in zicht ziet, trok restauranteigenaar Caspar Hermeler vroegtijdig aan de bel. Hermeler ontplooide nieuwe werkzaamheden door de inventaris van een grote supermarktketen op te kopen en bleek al snel een succesvolle partijhandelaar. “Soms dwingt een situatie je om het roer om te gooien. Dat is even zuur, maar dan is het even schudden en doorgaan. Er kwam een kans voorbij en die kans heb ik gegrepen…”

Restaurant & wijnbar ‘De Nachtwacht’ is al jarenlang een begrip in het Drentse Meppel. Niet in de minste plaats vanwege de gastvrijheid van Hermeler die de scepter in de keuken zwaait en zijn vriendin Liset Sieben die als ‘frontvrouw’ zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt. Een dynamisch duo dus. Des te harder het gelag als je van de een op de andere dag met z’n tweeën thuis op de bank zit. Casper en Liset worden gemist door hun gasten, dat zeker, maar in plaats van bij de pakken neer zitten, kwam Hermeler met een ondernemende partijhandelaar in gesprek en van het één kwam al heel snel het ander. Retail Equipment Europe is een feit en draait als een tierelier. En zo kan het ineens zijn dat een crisis wordt omgezet in een succesverhaal. Oók wel eens fijn om te lezen, niet?

Hermeler en zijn compagnon wisten in het bezit te komen van bijna gloednieuwe inventaris van een grote supermarktketen. Van snijmachines tot broodbakmachines en van verpakkingsmachines tot rotisserie: allemaal van gerenommeerde merken als Boska, Deko, Electrolux en Digi. Machines voor de retail & foodbranche in de breedste zin van het woord dus. Een schot in de roos, bleek al snel en de tijdelijke uitdaging lijkt voor Hermeler een definitieve (gedeeltelijke) carrièreswitch. Betekent dit dan het einde van de Nachtwacht? Zeker niet. Liset heeft de zaak – die voorlopig nog even alleen op afhaal draait – onder controle en zodra de deuren weer opengaan, zal Hermeler waar mogelijk in de avonduren weer in de keuken te vinden zijn. “Het één sluit het ander niet uit”, aldus Hermeler. “Inmiddels kan ik zeggen dat de coronacrisis deuren heeft geopend die anders dicht waren gebleven. Dat had ik een jaar geleden niet kunnen bedenken…“

nieuws online