Stad Antwerpen organiseert 22 zomerscholen

Stad Antwerpen organiseert 22 zomerscholen

juni 30, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Stad organiseert 22 zomerscholen   Jongeren die een extra duwtje bij hun leerloopbaan nodig hebben, kunnen deze zomervakantie terecht bij één van zomerscholen waar zij begeleiding op maat krijgen. Vlaanderen financiert dit project. De stad Antwerpen gaat graag in op dit aanbod en organiseert en ondersteunt zomerscholen op 22 locaties.   De zomerscholen bieden maatwerk aan kleine groepen kinderen en jongeren.

Leerlingen uit het lager en secundair onderwijs die na een moeilijk schooljaar moeten bijbenen kunnen er tijdens de zomermaanden terecht. Voor het tweede jaar op rij helpen de stad, de scholen en verschillende partners deze jongeren. Door hen de kans te geven gemiste leertijd in te halen, vaardigheden extra in te oefenen en hen voor te bereiden op het volgende schooljaar. Dit jaar zorgt de stad voor extra aanbod voor de leerlingen uit het secundair onderwijs, omwille van het vele afstandsonderwijs. Op die manier krijgen de leerlingen extra kansen om hun technische vaardigheden te oefenen.  

Schepen voor onderwijs Jinnih Beels: “Doorheen het afgelopen schooljaar hebben kinderen en jongeren heel wat schooltijd zoals ze die kenden, moeten missen. Met deze uiteenlopende zomerscholen willen we leerlingen die daar nood aan hebben dan ook een extra duwtje in de rug geven richting volgend schooljaar. Ze krijgen er de kans om niet alleen leerstof bij te benen, maar ook extra tijd met elkaar door te brengen en te groeien in hun sociaal-emotionele vaardigheden. Op school leer je immers meer dan alleen vakken.”  

Zomerscholen en OKAN-initiatieven
De stad neemt de regie in handen van 7 zomerscholen en dit op 22 locaties.   Summer training door Youthstart, Trix, 2140 Antwerpen; Zomerschool van Rising You, park Spoor Noord, 2060 Antwerpen; Summeracademy door T4B – Piazza, stedelijk Lyceum Olympia, 2020 Antwerpen; Masterclass summer edition door PEP! Vzw, ontmoetingscentrum Nova, 2020 Antwerpen; Zomerschool Ieperman van de! Kunsthumaniora GO, 2018 Antwerpen; Zomerscholen van het stedelijk onderwijs, verschillende locaties; Droomzomerschool van IQRA-school, 2140 Borgerhout.   In totaal kunnen er 1131 kinderen terecht. Tijdens de lessen krijgen de kinderen gratis een gezonde maaltijd aangeboden door de stad.  

Het overzicht van zomerscholen waarvoor nog ingeschreven kan worden, staat op www.onderwijsnetwerkantwerpen.be.   Scholen of organisaties die nog een zomerschool willen organiseren, kunnen een subsidie aanvragen bij de Vlaamse overheid tot en met 14 juli, klik hier voor de rechtstreekse link. Wie ondersteuning wil van de stad, kan mailen naar zomerschool_2021@antwerpen.be.  

Ook voor OKAN-leerlingen (anderstalige nieuwkomers) zijn er verschillende initiatieven. Kinderen die op een laagdrempelig en leuke manier Nederlands willen oefenen, kunnen tijdens de zomer dus ook aan de slag. Op www.antwerpen.be staat meer info, klik hier voor de rechtstreekse link.   EINDE PERSBERICHT   Meer info over dit persbericht: Nel Aerts, tel. 0474 35 82 61, nel.aerts@antwerpen.be Verantwoordelijke schepen: Jinnih Beels, schepen voor onderwijs