Singles smeren het liefst Maan of Jim Bakkum in met zonnebrandcrème

Singles smeren het liefst Maan of Jim Bakkum in met zonnebrandcrème

mei 25, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Donderdag 27 mei is het de Dag van de Zonnebrand, een dag om stil te staan bij hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zonnestralen. Datingservice Lexa.nl dook in de wereld van zonnebrand én single Nederland*. En wat blijkt? De singles krijgen het bloedje heet van Maan of Jim Bakkum op de zonnige dagen die in aantocht zijn: zij zijn namelijk de twee BN-ers die singles het liefst zouden willen insmeren met zonnebrand tijdens de warme zomerse dagen. Verlegen over welk lichaamsdeel zij willen insmeren? Zeker niet! 1 op de 5 zegt namelijk niets liever te willen dan het insmeren van… de billen.

Smeren maar!
Hoewel Maan op nummer 1 staat, domineren de lange blonde dames in het favorietenlijstje van de mannen. De vrouwen daarentegen kiezen voor de heren met donkerblond en bruin haar. Wie staat er in de top 5?

Mannen:

  1. Maan
  2. Chantal Janzen
  3. Geraldine Kemper
  4. Doutzen Kroes
  5. Yolanthe Cabau Vrouwen:
  6. Jim Bakkum
  7. Rico Verhoeven
  8. Jan Kooijma
  9. Frenkie de Jong
  10. Fred van Leer

Meest gewilde lichaamsdeel: rug en billen!
Zoomen we in op welk lichaamsdeel de singles dan het liefst insmeren, dan waren de singles zeker niet terughoudend om dit te delen. De rug staat bovenaan de lijst (29%), maar wordt gevolgd door meer sensuele plekken zoals de billen (19%) en de borst (17%). Maken we onderscheid hierin tussen de heren en de dames, dan zien we een heel opvallend verschil. De man smeert het allerliefst de billen in, terwijl de vrouw meer voor safe gaat en de rug van hun favoriete BN’er graag insmeert.

Het belang van insmeren
De Dag van de Zonnebrand is er natuurlijk niet voor niets. Het is belangrijk om je altijd goed in te smeren wanneer je buiten bent. Lexa vroeg singles ook naar hun insmeer gewoonten en kennis over zonnebrandcrème. De singles lijken het belang van zonnebrandcrème wel te begrijpen. Bijna alle singles weten dat je bij verbranding door de zon de huid blijvend kan beschadigen (92%) en dat het altijd goed is om je in te smeren met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat om de zon op te zoeken (94%). Waar slechts 4% zegt zich helemaal niet in te smeren als ze een dagje strand plannen, zegt een kwart zich regelmatig opnieuw in te smeren (elke 1 à 2 uur). Ruim 42% zegt zich tot 3 keer per dag in te smeren, en 13% smeert zich opnieuw in wanneer zij uit het water komen.
*Extern onderzoek dat in mei 2021 is afgenomen door Panelwizard in opdracht van Lexa.nl onder 1.000 Nederlandse singles van 18 tot en met 49 jaar, representatief voor Nederland op geslacht, leeftijd en regio

.