Scooterstalling stationsgebouw Maastricht geopend

Scooterstalling stationsgebouw Maastricht geopend

6 april 2021 Uit Door Nieuws Online Magazine

Vanochtend is de inpandige scooterstalling in het stationsgebouw geopend. De stalling is dagelijks geopend en heeft plek voor circa 130 bromfietsen en scooters. Stallen is gemakkelijk, droog en veilig en de eerste 24 uur gratis. De ingang ligt ter hoogte van de voormalige fietsenwinkel ‘Aon de Stasie’ en is te bereiken via het voorplein.

OV-chipkaart
De stalling is alleen toegankelijk met een OV-chipkaart. Om de bromfiets of scooter te kunnen stallen (en weer op te halen) moet men in- en uitchecken met een OV-chipkaart. De NS beheert de stalling. De stalling is een kwartier voor de eerste trein en een kwartier na de laatste trein geopend. Net als bij de fietsenstalling kunnen gebruikers betalen met pin of op rekening met een gratis ‘stallen op rekening’ abonnement van de NS. Elke eerste 24 uur stallen is gratis. Daarna is het tarief 2,50 euro per dag. De kosten voor een jaarabonnement zijn 150 euro.

De gemeente biedt mensen die vanwege een beperking geen gebruik kunnen maken van de ondergrondse fietsenstalling bij het station, in de scooterstalling de mogelijkheid om hun fiets te stallen. Mensen die in aanmerking denken te komen kunnen contact opnemen met Marijke Terpstra via marijke.terpstra@maastricht.nl.

Opwaardering plein volgende stap
De scooterbuizen op het voorplein worden in de tweede helft van april verwijderd. Het stallen van scooters en bromfietsen op het voorplein is daarna niet meer toegestaan. Scootergebruikers die nu nog op het voorplein staan, worden hierop gewezen door hekwerken met infoborden. Van 6 tot en met 11 april spreken coaches de scootergebruikers aan over het gebruik van de nieuwe stalling. Vanaf 12 april zal er handhavend worden opgetreden bij stallen op het voorplein. Wethouder Gert-Jan Krabbendam (Klimaat & Energie, Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit): “De inpandige scooterstalling zorgt voor een flinke kwaliteitsimpuls van het stationsgebied. Er ontstaat meer ruimte op het plein voor groen en bankjes. Met de inrichting van het voorplein gaan we aan de slag zodat het een prettige en aantrekkelijke plek wordt om te ontmoeten en verblijven.”.

Ambitie Stad en Spoor
De inpandige scooterstalling draagt bij aan de ambitie van de samenwerkende partijen ProRail, NS, Arriva, Zuid-Limburg Bereikbaar, Provincie Limburg en gemeente Maastricht om Maastricht als internationaal en regionaal knooppunt te verbeteren en stadsdelen te verbinden. Er wordt samengewerkt aan een aantrekkelijk overstappunt en de ontwikkeling van een mooi stationsgebied. Dit jaar realiseren de partijen onder andere de renovatie van het monumentale stationsgebouw, een grand café en de aanzet naar een mooi Stationsplein.

nieuws online