Ramin Shahzamani nieuwe directeur van War Child

Ramin Shahzamani nieuwe directeur van War Child

mei 26, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

De Raad van Bestuur van War Child heeft Ramin Shahzamani benoemd tot directeur. We zijn blij dat Ramin weer deel wordt van de War Child-familie. Hij heeft jaren veldervaring in de ondersteuning van kinderen in crisisgebieden en kent de uitdagingen van de humanitaire hulp als geen ander.

Ramin werkte van tussen 2006 en 2014 voor War Child als landendirecteur voor War Child in Afghanistan, Colombia en DR Congo. Daarna werkte hij voor de hulporganisatie Plan International in Peru en Zambia. Voordat Ramin in crisisgebieden ging werken, was hij programmadirecteur bij het Institute for Global Policy van de World Federalist Movement, een beweging die zich inzet voor de versterking van democratische rechtsorde. Hij begon zijn loopbaan als ondernemer in Canada.

Creatieve experts
War Child is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van experts op het gebied van bescherming, psychosociale steun en onderwijs aan kinderen in oorlogsgebieden. We ontwikkelen daar op een wetenschappelijke manier nieuwe methodes voor en stellen die ter beschikking aan andere organisaties. Op die manier wil War Child snel aan veel meer kinderen steun bieden.
“Elke organisatie die verandert, moet trouw blijven aan zijn wortels,” zegt Ramin. “De expertise en de slagkracht van de organisatie groter maken en tegelijk de creativiteit en speelsheid behouden die War Child zo bijzonder maakt – dat is onze uitdaging.”

Uitstekende basis
Ramin volgt Tjipke Bergsma op, die sinds zijn aantreden zes jaar geleden een uitstekende basis legde voor de nieuwe manier van werken van War Child. Iedereen bij War Child is hem daar ontzettend dankbaar voor, merkt Ramin. “War Child heeft zich ontwikkeld tot een levendige en vooruitstrevende organisatie, die met een wetenschappelijke aanpak de moeilijkste crisissituaties te lijf gaat. Dat is geen toeval.”

nieuws online