Prinses Margriet bezocht participatiebedrijf Vidar

Prinses Margriet bezocht participatiebedrijf Vidar

mei 12, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft vanmiddag 12 mei een bezoek gebracht aan het participatiebedrijf Vidar in Sittard-Geleen. Het bezoek stond in het teken van de recentelijke samenwerking tussen Vidar met BAB-Medical, waarbij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt meedraaien in de mondkapjesproductie. Tevens bezocht de Prinses werknemers van Vidar in de nabijgelegen tapijtenfabriek Millenerpoort.

Sinds 1 januari 2021 is Vidar de nieuwe naam voor de sociale diensten van de gemeente Sittard-Geleen, gemeente Beek, gemeente Stein, het leerwerkbedrijf Vixia B.V., het Participatiehuis en van het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek. Mensen kunnen bij Vidar terecht niet alleen voor werk, maar ook voor het ontwikkelen van werknemersvaardigheden en ondersteuning bij inkomen.

Het bezoek van Prinses Margriet startte in de tapijtenfabriek Millenerpoort, een onderdeel van Vidar. Tijdens de rondgang door de fabriek werden verschillende fases in het productieproces uitgelicht, waaronder het tuften en het verpakken van tapijten. Aansluitend bezocht Prinses Margriet de productiehal waar FFP2-mondkapjes worden geproduceerd en verpakt. Vijftig medewerkers van Vidar zijn voor deze opdracht gedetacheerd bij BAB-Medical. Op beide locaties sprak de Prinses met medewerkers en werd er uitleg gegeven hoe Vidar met het werk in de productielijnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een beschutte werkplek of leer-werktraject kan bieden.

Het werkbezoek van Prinses Margriet vond plaats met inachtneming van de geldende coronarichtlijnen.

nieuws online