Op zoek naar de beste Black Friday aanbiedingen?

Op zoek naar de beste Black Friday aanbiedingen?

23 november 2020 Uit Door Nieuws Online Magazine

(Adv) Black Friday is er weer bij bol.com. Black Friday is populair geworden in Amerika, waar het een sport is geworden om de mooiste deals te scoren. De bewuste vrijdag zou de naam Black Friday hebben gekregen omdat ondernemers hun verkoopcijfers steevast ‘sky high’ zien gaan. Een andere theorie is dat de naam Black Friday verwijst naar de enorme verkeersdrukte op de bewuste vrijdag. Zo hebben we deals op Black Friday televisies, Black Friday wasmachines, Black Friday smartphones en zelfs op Black Friday gaming consoles. Profiteer nu zelf ook in 2020 van Black Friday door fantastische deals bij bol.com te scoren. Disclaimer: prijzen kunnen binnen een beperkte grens fluctueren gedurende de dag.

Wat is Black Friday?
Black Friday oftewel Zwarte Vrijdag is een fenomeen dat is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Daar volgt deze dag Thanksgiving op, dat altijd op een donderdag valt. Een verplichte feestdag die dankzij Black Friday mooi aan een lang vrij weekend gekoppeld kan worden. Amerikaanse winkelketens strooien dan met hoge Black Friday-kortingen, die vanwege de concurrentie telkens hoger oplopen.

Sinds een aantal jaren vieren ook Nederlandse retailers zwarte vrijdag. Net zoals Halloween overigens hier telkens populairder wordt, ook zo’n typisch Amerikaanse traditie. En dat betekent dat je op deze dag een uitgelezen kans hebt om de producten in huis te halen waar je al een poosje op aast. Voor webwinkels betekent dat een hoop extra omzet. De verwachting is dat er tijdens Black Friday 2020 opnieuw meer wordt uitgegeven dan de jaren ervoor.

Wanneer is Black Friday 2020?
Black Friday Nederland valt op dezelfde dag als zwarte vrijdag in Amerika: 27 november 2020. Deze Black Friday datum komt voor veel mensen goed uit, de verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerst zijn immers zowat al ingevuld! Je bent dus niet alleen op zoek naar acties voor jezelf, let ook op koopjes voor anderen zodat je ze daar later mee kan verrassen.

Wat is Cyber Monday?
Hoewel Cyber Monday ooit in het leven is geroepen om met name online shoppen in de spotlights te zetten, is die grens telkens meer aan het vervagen. Immers, we kopen sowieso al een heleboel bij webshops – ook op zwarte vrijdag. De term verwijst tevens naar de kortingen op gadgets specifiek, ook hier zien we vaak dat dit soort sales al op Black Friday beginnen.

Wanneer is Cyber Monday 2020?
Cyber Monday volgt Black Friday op en valt dus op maandag 30 november 2020. Eigenlijk kun je deze dag zien als de laatste dag van een lang weekend vol hoge kortingen en aanbiedingen, die begint op zwarte vrijdag, doorloopt in het weekend en op Cyber Monday wordt afgesloten. Heb je dus vrijdag echt geen tijd, dan heb je je kans niet per se misgelopen. Je kunt doorgaans het hele weekend lekker goedkoop shoppen.

Wat is Singles Day?
Waar Black Friday en Cyber Monday uit Amerika zijn komen overwaaien, vindt Singles Day zijn oorsprong in China. Het is de tegenhanger van Valentijnsdag, een dag dus die puur is gericht op singles. Als datum is gekozen voor viermaal één (de één van alleen): 11-11, oftewel 11 november. In sommige delen van Nederland wordt dan Sint Maarten gevierd, maar tegenwoordig kun je ook goedkoop shoppen op die datum!