MisterGreen haalt vijftig miljoen euro financiering op

MisterGreen haalt vijftig miljoen euro financiering op

mei 12, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Duurzame leasemaatschappij gebruikt extra geld voor ontwikkeling robotaxi 

Leasemaatschappij en Tesla expert MisterGreen heeft vijftig miljoen euro aan extra investeringen opgehaald. Hiermee bedraagt de totale financieringsruimte van het leasebedrijf inmiddels tweehonderd miljoen euro. Dit bedrag gebruikt MisterGreen onder andere voor de ontwikkeling van een vloot robotaxi’s, waarmee het de transportsector op zijn kop wil zetten.

De robotaxi wordt mogelijk gemaakt door Full Self Driving software waardoor de auto zelf kan rijden. “Technologisch gezien is er al veel mogelijk maar zelfrijdende auto’s moeten het vertrouwen van de consument winnen”, vertelt Mark Schreurs, co-founder van MisterGreen.“Het is een kwestie van tijd en wennen aan het idee maar we verwachten dat de eerste volledig zelfrijdende auto’s binnen drie jaar een feit zijn.”

Zelfrijdende auto impuls voor autosharing

Door de zelfrijdende auto wordt het nog makkelijker om een auto met meerdere mensen te delen. Schreurs: ”We zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende taxi of gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”

Fossiele brandstoffen de wereld uit

Met deze investering kan MisterGreen zijn missie voortzetten. Het bedrijf wil niet stoppen voordat het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. Schreurs: “De transportsector groeit enorm en is wereldwijd verantwoordelijk voor ruim vijftien procent van de uitstoot van de broeikasgassen dat betekent dat de uitstoot in vijftig jaar verdubbelt naar ongeveer drieënveertig gigaton. Dankzij de extra vijftig miljoen euro komen we een stap dichter bij het verwezenlijken van ons doel en maken we de wereld een stukje groener.”

nieuws online