Ga je overgang te lijf tijdens online opvliegerpoli

Ga je overgang te lijf tijdens online opvliegerpoli

1 maart 2021 Uit Door Nieuws Online Magazine
Sta je nog volop in het leven, maar word je dagelijks geteisterd door opvliegers, hartkloppingen, slaapproblemen, angstaanvallen en depressieve gevoelens? Gelukkig zijn er oplossingen om de menopauze minder zwaar te maken. Daarom organiseert Ziekenhuis Gelderse Vallei op donderdag 4 maart een gratis online opvliegerpoli in samenwerking met medisch specialisten en ervaringsdeskundigen.

1,5 miljoen Nederlandse vrouwen tussen de 40 en 60 jaar hebben jaarlijks te maken met de overgang. Ruim 80% heeft hier last van door opvliegers, hartkloppingen, slaapproblemen, concentratiestoornissen, angstaanvallen en depressieve gevoelens zo blijkt uit onderzoek. Bij 1 op de 3 vrouwen zijn de klachten zo hevig dat ze hun normale dagelijkse bezigheden plotseling niet meer aankunnen.

Chat

Tijdens de online opvliegerpoli op donderdag 4 maart 2021 geven medisch specialisten van het ziekenhuis en ervaringsdeskundigen tips over hoe je deze vervelende klachten te lijf kan gaan met voeding, bewegen en slaap. Ze leggen op een heldere manier uit hoe processen in je lichaam werken. Deelnemers kunnen via de chat vragen stellen. 

Burnoutlabel

“Veel vrouwen weten niet eens dat hun klachten door de overgang worden veroorzaakt’, zegt Mirjam van ‘t Veld, bestuursvoorzitter van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. “Ook huis- en bedrijfsartsen plakken er vaak onterecht het label ‘burnout’ op. Dat kan echt niet meer anno 2021!” Tijdens de online opvliegerpoli  wordt het boek Overgang van top tot teen gepresenteerd dat van ‘t Veld schreef met Marcelle Meesters.

Penopauze

De hormonen maken niet alleen vrouwen het leven zuur. Ook elke man kan hiermee te maken krijgen, compleet met dezelfde klachten en emoties die erbij horen. De online opvliegerpoli start op donderdag 4 maart om 16.30 uur en eindigt omstreeks 18.00 uur. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden via www.geldersevallei.nl/webinar-deovergang.

Het boek Overgang van top tot teen ligt vanaf volgende week in de (online) boekhandels.