Extra uitleg bij Johannes Passion van Bach op Omroep Brabant

Extra uitleg bij Johannes Passion van Bach op Omroep Brabant

1 april 2021 Uit Door Nieuws Online Magazine

Het is een eeuwenlange, typisch Nederlandse traditie om in de week voorafgaand aan Pasen de passies van Bach uit te voeren. Bachs muziek transformeert het lijdensverhaal van Jezus Christus tot een bloedstollend spannend verhaal. De philharmonie zuidnederland brengt deze intense muziek op aangrijpende wijze rechtstreeks bij u in de huiskamer in de Johannes Passion. Kijk zaterdag 3 april om 9.30 uur naar Omroep Brabant.

Bachs Johannes-Passion mag minder bekend zijn dan zijn grote broer de Matthäus, volgens Bachkenners is hij nog aangrijpender. Kleiner van opzet, maar persoonlijk, dramatisch en emotioneel. Met een koninklijke Jezus die meer in control en minder lijdzaam is. Beleef het lijdensverhaal van Jezus door de ogen van die andere evangelist, raak in vervoering door de geniale muziek van Bach. Onder de bezielende leiding van de gastdirigent Karel Deseure, met Studium Chorale en een keur aan solisten.
Ook dit seizoen maakt philharmonie zuidnederland bij concerten gebruik van de Wolfgang-app. Wolfgang is een app voor klassieke muziek voor de smartphone.
Terwijl de musici spelen, vertelt Wolfgang wat je – precies op dát moment – hoort in de muziek. Met Wolfgang begrijp en beleef je klassieke muziek als nooit tevoren. De Wolfgang-app is te downloaden in de App Store en Google Play. Op www.wolfgangapp.nl vind je meer informatie over deze app en een filmpje over hoe de app werkt. Ook kun je je voorbereiden op het concert door de digitale inleiding van philharmonie zuidnederland te bekijken. Violist Tijmen Wehlburg vertelt je alle ins & outs over dit meesterwerk van Bach. Je vindt dit filmpje op www.philharmoniezuidnederland.nl/johannes.
Kijk naar de Johannes Passion op zaterdag 3 april om 9.30 uur op Omroep Brabant. Duur: 110 minuten. Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507.