Belangrijkste punten: TOUR DE FRANCE 2021

Belangrijkste punten: TOUR DE FRANCE 2021

juni 26, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Het parcours van de Tour de France 2021, die van 26 juni t/m 18 juli loopt, wasvandaag gepresenteerd op de set van het weekprogramma Stade 2 van France Télévisions. Nade Grand Départ in Kopenhagen en Denemarken moest worden uitgesteld tot het volgendeeditie gaat de show dit keer de weg op in Bretagne met vier op maat gemaakte podiar>punchers en sprinters.

De route voor 2021 is verfijnd om de spanning tot het einde vol te houden. Klimmerskrijgt drie kansen om tijd te winnen bij aankomsten op de top (Tignes, Saint-Lary-SoulanCol du Portet en Luz Ardiden), maar renners zullen ook gebruik moeten maken van hundalende vaardigheden om te winnen in Le Grand Bornand, aan de voet van een “vernieuwde” Ventouxen in Andorra. De toevoeging van twee individuele tijdritten met een gecombineerde lengte van58 kilometer zal ook een beslissende factor zijn in de strategieën van de renners.

De 108e Tour de France zal een baanbrekende route bevatten met een dubbele portie klimmen.Kandidaten voor de eindoverwinning moeten vanaf het begin op hun hoede zijn, anders barsten ze in detwee beklimmingen van de Mûr-de-Bretagne, die in de finale van etappe 2 van een andere kant wordt aangepakt.Tien dagen later zullen ze opnieuw kracht moeten tonen op de hellingen van de Mont Ventoux.De Reus van de Provence, die zijn eerste dubbele optreden in een etappe maakt, wordt getackeld vanaftwee verschillende kanten voordat je afdaalt naar Malaucène. Tussen deze twee belangrijke data, de rennerszal al voor nieuwe uitdagingen hebben gestaan, waaronder vier fasen in de vier afdelingen die deel uitmaken vanBretagne — van Brest tot Fougères — vol gevaren zoals kustwinden en de heuvels van deArmoricaans Massief. De Signal d’Uchon, een recent ontdekte beklimming in de Morvan, zal beslissen over deetappe naar Le Creusot in zijn eerste optreden in de race.

De terugkeer van de individuele tijdrit van de eerste week zal een vroege indicatie geven van de pikorde,die de klimmers hun best zullen doen om op te schudden in de twee slopende Alpenetappes die eindigen in LeGrand Bornand en in Tignes, net voor de eerste rustdag.

Daarna zullen de Pyreneeën alle resterende twijfels wegnemen in vijf actievolle duels in het hoogbergen, een combinatie van de gloednieuwe, spectaculaire Col de Saint-Louis op de weg naar Quillan metabsolute klassiekers zoals de Peyresourde – Val Louron-Azet – Col du Portet en Tourmalet – LuzArdiden-reeksen. Het zal doen of sterven voor de koningen van de bergen, die alles zullen moeten grijpenten tweede kunnen ze als ze de zwaarste krachtrijders willen afweren in de 31 km lange run door dewijngaarden van Saint-Émilion aan de vooravond van de finish op de Champs-Élysées.

Terwijl het lot van de Gele Trui waarschijnlijk zal worden beslist in het zuidwesten van Frankrijk, is de strijdwant de groene trui vindt plaats in het hele land, met niet minder dan zeven etappes die waarschijnlijk zullen vallenaan de sprinters zolang hun teamgenoten eventuele ontsnappingen strak kunnen houden. Toneeljagerskrijgt ook tal van kansen om het peloton te dwarsbomen.