Antwerpen zwaait jeugd op einde van schooljaar uit met mexican wave

Antwerpen zwaait jeugd op einde van schooljaar uit met mexican wave

juni 27, 2021 Uit Door Redactie: Henk van Antwerpen

Op maandag 28 juni om 11 uur zwaaien tal van Antwerpenaren het schooljaar van de kinderen, jongeren en studenten letterlijk uit met een heuse mexican wave. Doorheen heel de stad zullen onder andere scholen, jeugdorganisaties, politie en brandweer, horeca, instellingen voor hoger onderwijs en kinderdagverblijven een wave inzetten om de zomervakantie af te trappen. Zo kan de Antwerpse jeugd net als vorig jaar een origineel einde van een ongewoon schooljaar beleven. De stad doet een oproep aan al haar inwoners om – al dan niet virtueel – mee te doen, samen met collega’s, familie, vrienden of buren.

Voor kinderen en jongeren was het afgelopen schooljaar niet evident. Hoewel zij het minst kwetsbaar zijn voor het virus, moesten ze wel veel inspanningen doen om anderen te beschermen. Activiteiten konden niet of slechts in beperkte mate doorgaan, op scholen en bij alle instellingen voor hoger onderwijs golden strenge maatregelen, en ook afspreken met vrienden kon niet of slechts beperkt. De coronacijfers gaan op dit moment de goede richting uit, maar voorzichtigheid blijft geboden.

De stad Antwerpen wil deze bewogen periode toch in stijl afsluiten en de jeugd uitzwaaien na een uitzonderlijk schooljaar. Daarom zal de stad op 28 juni om 11 uur alle kinderen en jongeren uitwuiven met een wave en zo de zomervakantie inluiden die op 1 juli start. Heel wat stadspartners en -diensten waven alvast vanop diverse plaatsen; scholen, sport- en jeugdorganisaties, kinderdagverblijven, horecazaken, instellingen voor hoger onderwijs, en ook de politie en brandweer doen dit jaar weer mee. De stad doet een oproep aan al haar inwoners om mee te waven, thuis, op het werk, op straat, of virtueel door een video op te nemen.

Jeugd bedanken

“Ik ben ontzettend dankbaar voor en trots op alle inspanningen die onze jeugd heeft geleverd de afgelopen maanden”, zegt schepen voor onderwijs en jeugd Jinnih Beels. “Het afgelopen anderhalf jaar is voor hen erg moeilijk geweest. Ze hebben heel wat mijlpalen niet kunnen beleven, of noodgedwongen op een andere manier. Maar het zijn ook de kleine dingen die ze het meest moesten missen. Dat willen we hen met deze wave dan ook geven: een klein gelukske, eentje dat we met z’n allen kunnen beleven voor, door en met hen. Of je nu op school bent samen met je leerkrachten, thuis of op het werk, we gaan er met heel de stad een warme golf van maken om onze jeugd te bedanken en hen met een positieve vibe de zomervakantie in te sturen!”

#TofVerlof

De stad roept alle Antwerpenaren, jong én oud, op om vanaf 28 juni onder de hashtag #TofVerlof hun video met wave en andere leuke moves te delen. De strafste inzendingen komen in een compilatie die de stad nadien via haar socialemediakanalen verspreidt.